Jednoduchý recept

Karamelizovaná omáčka z červených pomerančů

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 64652

Ingredience

75 g Cukr krupice
4 polévková lžíce Likér pomerančový
1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
375 ml Pomerančová šťáva
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 140 kcal
Kilojoule 587kJ
9% Sacharidy 31 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 1 mg
1% Bílkoviny 1 g

Karamelizovaná omáčka z červených pomerančů postup přípravy receptu:

1

V kastrolu ohřejeme 1 lžíci vody s cukrem a necháme zkaramelizovat dozlatova.

2

Karamel zalijeme pomerančovou šťávou a omáčku zvolna zredukujeme asi o třetinu.

3

Nakonec omáčku zahustíme škrobem rozmíchaným ve lžíci vody a ochutíme likérem.

Poznámka

Použijeme šťávu z červených pomerančů. Omáčka je vhodná k suflé, k teplým sladkým pokrmům a krémům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept