Teplá pomerančová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Teplá pomerančová omáčka
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64653 |
Kategorie: | Sladké omáčky |
Ingredience
4 kostka | Cukr kostkový |
40 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Likér pomerančový |
60 g | Marmeláda pomerančová |
20 g | Máslo čerstvé |
4 ks | Pomeranče |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 367,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 459,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 107,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Marmeláda pomerančová, Pomeranče mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr kostkový, Likér pomerančový, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Teplá pomerančová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Kostkou cukru otřeme kůru na jednom omytém a osušeném pomeranči, potom ze všech pomerančů vymačkáme šťávu. |
2 | Pomerančovou šťávu s kostkami cukru, cukrem a marmeládou povaříme 5 minut a odstavíme z plotny. |
3 | Do omáčky vmícháme máslo a přilijeme likér. |
4 | (Pokud bude omáčka příliš řídká, můžeme ji zahustit škrobem rozmíchaným v troše vody.) |
Poznámka
Omáčka je vhodná k palačinkám, sladkým omeletám nebo k suflé.