Jednoduchý recept

Teplá pomerančová omáčka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 64653

Ingredience

4 kostka Cukr kostkový
40 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Likér pomerančový
60 g Marmeláda pomerančová
20 g Máslo čerstvé
4 ks Pomeranče

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 255 kcal
Kilojoule 1 065kJ
15% Sacharidy 54 g
6% Tuky 4 g
0% Sodík 9 mg
3% Bílkoviny 2 g

Teplá pomerančová omáčka postup přípravy receptu:

1

Kostkou cukru otřeme kůru na jednom omytém a osušeném pomeranči, potom ze všech pomerančů vymačkáme šťávu.

2

Pomerančovou šťávu s kostkami cukru, cukrem a marmeládou povaříme 5 minut a odstavíme z plotny.

3

Do omáčky vmícháme máslo a přilijeme likér.

4

(Pokud bude omáčka příliš řídká, můžeme ji zahustit škrobem rozmíchaným v troše vody.)

Poznámka

Omáčka je vhodná k palačinkám, sladkým omeletám nebo k suflé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept