Vejce v solném láku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce v solném láku
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64656 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
40 g | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 904,8mg |
---|---|
Cholesterol | 490,7mg |
Draslík | 156,2mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 564,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.

Vejce v solném láku postup přípravy receptu:
1 | V hrnci vaříme vodu se solí 5 minut, odstavíme a necháme vychladnout. |
2 | Skořápku natvrdo uvařených vajec jen mírně naklepeme, ale neloupeme. Vejce vložíme do čisté sklenice a zalijeme připraveným solným lákem tak, aby byla zcela ponořená. |
3 | Sklenici uložíme do chladu na několik dní. |
Poznámka
Vejce natvrdo uvaříme předem. Takto připravená vejce podáváme jako občerstvení nebo jakou součást studených obložených mís.