Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Štrůdl 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 64660
Kategorie: Záviny

Ingredience

Na těsto
350 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
250 g Tuk Hera jedlý
1 ks Vejce slepičí
6 polévková lžíce Voda pitná
Na náplň
80 g Cukr krupice
8 ks Jablka
0,5 kávová lžička Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 546 kcal
Kilojoule 2 285kJ
19% Sacharidy 70 g
36% Tuky 27 g
1% Sodík 12 mg
11% Bílkoviny 6 g
Štrůdl
  • Štrůdl
  • 1
  • Štrůdl
  • 2
  • Štrůdl
  • 3
  • Štrůdl
  • 4
  • Vložit obrázek

Štrůdl postup přípravy receptu:

1

Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150 °C.

2

Ze surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladničce chvíli odpočinout.

3

Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na drobnější kousky.

4

Odpočinuté těsto rozdělíme na dva díly a vyválíme z nich placky. Každou placku poklademe pokrájenými jablky tak, aby zůstaly okraje volné, posypeme rovnoměrně skořicí a cukrem. Volné okraje přeložíme do středu přes sebe, oba kratší kraje podložíme, aby šťáva při pečení nevytékala. Štrůdl lehce propícháme a pečeme dozlatova.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Štrůdl
Velice dobré těsto, moc dobře se s ním pracuje, netrhá se. Navíc jsem přidala jen rozinky. Doporučuji vyzkoušet, závin je moc dobrý. Palec nahoru: smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept