Mléčná polévka s vanilkovou příchutí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mléčná polévka s vanilkovou příchutí
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64666 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
20 g | Maizena - kukuřičný škrob |
1 l | Mléko plnotučné |
1 špetka | Sůl |
0,5 ks | Vanilkový lusk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 147,7mg |
Draslík | 39,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Mléko plnotučné, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Mléčná polévka s vanilkovou příchutí postup přípravy receptu:
1 | V troše mléka rozmícháme škrob dohladka. |
2 | Zbylé mléko se solí, cukrem a dužinou vyškrábanou z poloviny vanilkového lusku přivedeme v hrnci k varu. Metličkou vmícháme připravený škrob a vše chvíli povaříme. |
3 | Vmícháme čerstvé žloutky a polévku už nevaříme. |
4 | Nakonec z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme do polévky. |
5 | Mléčnou polévku můžeme podávat teplou i studenou. |