Sušené švestky obalené ve slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sušené švestky obalené ve slanině
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64667 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
20 plátek | Anglická slanina |
200 g | Švestky sušené |
Nutriční hodnoty jedné porce
7% Kalorie 143 kcal
Kilojoule 598kJ
9% Sacharidy 32 g
3% Tuky 2 g
2% Sodík 43 mg
3% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 3,4mg |
Draslík | 376,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 21,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,4mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Švestky sušené mají zadané všechny známé hodnoty.

Sušené švestky obalené ve slanině postup přípravy receptu:
1 | Použijeme měkké sušené švestky bez pecek. |
2 | Každou švestku obalíme plátkem anglické slaniny a závitek upevníme párátkem. |
3 | Obalené švestky urovnáme na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 220°C asi 5 minut. Slanina má být dozlatova upečená a křupavá. |
Klasika