Jednoduchý recept

Provensálský omeletový dort

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 64670

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
1 ks Chilli paprička
3 ks Cibulka jarní
2 ks Cuketa
4 polévková lžíce Kapie sterilovaná
5 polévková lžíce Mléko polotučné
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
4 polévková lžíce Sýr Parmezán
300 g Sýr Philadelphia
1 kávová lžička Sůl
10 ks Vejce slepičí
1 stroužek Česnek
4 polévková lžíce Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 227 kcal
Kilojoule 951kJ
1% Sacharidy 3 g
25% Tuky 19 g
17% Sodík 334 mg
21% Bílkoviny 12 g

Provensálský omeletový dort postup přípravy receptu:

1

Vejce vyšleháme ve dvou mísách se solí (5 vajec do jedné mísy).

2

Na oleji opečeme cuketu nakrájenou na kostičky a jarní cibulku nakrájenou najemno. Opékáme doměkka – asi 10 minut. To vše dáme po vychlazení do jedné mísy s vejci.

3

Do druhé mísy s vejci vmícháme kapii, utřený česnek a nasekanou chilli papričku.

4

Použijeme pánev o průměru 20-23 cm a vlijeme do ní vejce s cuketou. Jen asi jednu třetinu směsi. Opečenou omeletu dáme stranou. Stejným způsobem připravíme další dvě omelety. To samé uděláme i s vejci s kapií. Máme tak šest omelet.

5

Nyní si připravíme náplň sýr philadelphia (popřípadě lučina) smícháme s mlékem a nasekanými bylinkami.

6

Připravíme si dortovou formu o stejném průměru, jako jsme měli pánev a na spodek dáme pečící papír. Vybereme nejhezčí omeletu s kapií a tou hezčí stranou ji dáme na dno dortové formy. Rozetřeme na ni trochu náplně a dáme cuketovou omeletu. Znovu náplň a kapiová omeleta – tak postupujeme do spotřebování surovin. Končíme omeletou. Necháme 24 hodin v lednici.

7

Poté omelety vyklopíme tak, aby ta nejkrásnější kapiová omeleta byla nahoře. Posypeme ji parmazánem a podáváme nakrájenou jako dort.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept