Kysané zelí s ananasem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kysané zelí s ananasem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64672 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
200 g | Kompot ananasový |
75 g | Vepřové sádlo škvařené |
250 ml | Víno bílé |
750 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 463,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 157,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 74,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kompot ananasový, Víno bílé, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vepřové sádlo škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Kysané zelí s ananasem postup přípravy receptu:
1 | Kysané zelí vymačkáme a překrájíme. V hrnci zelí spolu s vínem přivedeme k varu a zvolna vaříme pod pokličkou asi 1 hodinu. |
2 | Do hrnce postupně přidáváme sádlo. Zelí má být po uvaření suché a lesklé od sádla. |
3 | Před podáváním vmícháme do zelí nakrájený ananas i se šťávou a vše jen prohřejeme. |