Cibulové pyré se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulové pyré se smetanou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64673 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
500 g | Cibule bílá |
250 ml | Hovězí vývar základní |
25 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
125 g | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 589,4mg |
---|---|
Cholesterol | 20,0mg |
Draslík | 43,3mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cibule bílá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Cibulové pyré se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Bílé zeleninové cibulky očistíme a nakrájíme na plátky. |
2 | Připravené cibule vaříme ve vývaru asi 15 minut doměkka, potom je rozmělníme tyčovým mixerem. |
3 | Do cibulového pyré vmícháme smetanu, víno a vše necháme přejít varem. Nakonec pyré osolíme, opepříme a mixerem zapracujeme studené máslo. |
Poznámka
Podáváme k masu nebo k vařené šunce, pyré je vhodné i k artyčokům.