Jednoduchý recept

Cibulové pyré se smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 64673

Ingredience

500 g Cibule bílá
250 ml Hovězí vývar základní
25 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
125 g Smetana 12% (konzumní)
0,5 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 99 kcal
Kilojoule 414kJ
1% Sacharidy 2 g
12% Tuky 9 g
13% Sodík 262 mg
4% Bílkoviny 2 g

Cibulové pyré se smetanou postup přípravy receptu:

1

Bílé zeleninové cibulky očistíme a nakrájíme na plátky.

2

Připravené cibule vaříme ve vývaru asi 15 minut doměkka, potom je rozmělníme tyčovým mixerem.

3

Do cibulového pyré vmícháme smetanu, víno a vše necháme přejít varem. Nakonec pyré osolíme, opepříme a mixerem zapracujeme studené máslo.

Poznámka

Podáváme k masu nebo k vařené šunce, pyré je vhodné i k artyčokům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept