Francké noky

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
8 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
3 g
Cukr
447 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky, celých vajec, mléka a lžičky soli vymícháme hladké těsto, které necháme asi 30 minut odpočinout.
  • 2
    Potom z těsta lžící vypichujeme noky, které vhazujeme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Necháme přejít varem, snížíme příkon tepla a noky zvolna vaříme s napůl odklopenou pokličkou asi 15 minut.
  • 3
    Uvařené noky vyjmeme odpěnovačkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.