Recept

Pomerančová vepřová plec s olivami

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 195 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 160 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 64693

Ingredience

3 ks Bobkový list
800 g Brambory
1 ks Cibule
70 g Olivy černé
1 ks Pomeranče
85 g Rajčata sušená
2 kávová lžička Tymián čerstvý
1 kg Vepřová plec
400 ml Víno červené
350 ml Vývar drůbeží
5 stroužek Česnek
400 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 715 kcal
Kilojoule 2 993kJ
11% Sacharidy 38 g
48% Tuky 36 g
21% Sodík 424 mg
61% Bílkoviny 35 g

Pomerančová vepřová plec s olivami postup přípravy receptu:

1

Na lžíci oleje ze sušených rajčat opečeme vepřové maso ze všech stran. Podle potřeby přilejeme olej. Dáme stranou.

2

Přidáme další lžíci oleje a opečeme šalotky, cibuli nakrájené na jemno, přidáme bobkový list, tymián. Po pěti minutách přidáme utřený česnek a sušená rajčata. Po minutě přidáme i vepřové maso.

3

Slijeme víno s pomerančovou šťávou, kůru přihodíme k masu do hrnce. Poté nalijeme i víno a necháme 5 minut povařit.

4

Poté přidáme i vývar, rajčata, brambory a olivy. Přivedeme k varu. Snížíme teplotu a dusíme 2,5 hodiny doměkka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept