Kančí řízky na žampionech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí řízky na žampionech
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 647 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cibule |
1000 g | Kančí kýta |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
25 g | Sůl |
120 g | Tuk |
1 l | Voda pitná |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 14,8mg |
Draslík | 104,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 2,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kančí kýta, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kančí řízky na žampionech postup přípravy receptu:
1 | Kančí kýtu očistíme, omyjeme a nakrájíme přes vlákno na řízky, které naklepeme a okraje jemně nařízneme. |
2 | Na tuku osmažíme jemně nakrájenou cibuli do zlatavé barvy, vložíme osolené řízky a krátce je po obou stranách osmahneme. Zaprášíme prosátou moukou, znovu osmahneme, zalijeme vodou a přidáme mletý pepř. Za občasného promíchání zvolna dusíme doměkka. |
3 | Žampiony očistíme, opláchneme, nakrájíme na kostičky a osmahneme je na slanině drobně nakrájené a částečně roztavené. Zastříkneme trochou procezené šťávy z masa, krátce podusíme a přidáme do šťávy k řízkům. |
4 | Nakonec pokrm jen krátce podusíme. |