Kaldoun - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kaldoun
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 6470 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
40 g | Cibule |
300 g | Husí drůbky |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Muškátový květ |
40 g | Nudle domácí |
1 polévková lžíce | Pažitka |
30 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
1500 ml | Voda pitná |
100 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 7,3mg |
Draslík | 27,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 134,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Muškátový květ, Pažitka, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Husí drůbky, Mouka pšeničná hladká T 650, Nudle domácí, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kaldoun postup přípravy receptu:
1 | Drůbky omyjeme a vaříme v osolené vodě do změknutí. Pak je vyndáme, vykostíme a nadrobno nakrájíme. |
2 | Zpěníme na másle najemno nakrájenou cibuli, přisypeme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji procezeným vývarem z drůbků a rozmícháme. |
3 | Přidáme nakrájenou zeleninu a za občasného míchání vaříme do změknutí. |
4 | Potom přidáme do polévky nakrájené maso, dochutíme solí, okořeníme muškátovým květem a přidáme nudle. Do uvařené polévky přisypeme nakrájenou pažitku. |
Poznámka
Drůbeží drůbky: hlava, křídla, krk, srdce, žaludek.