Jednoduchý recept

Mátový sirup

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Mátový sirup 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 64703

Ingredience

70 g Máta
1 ks Citrony
1,2 kg Cukr krupice
20 g Kyselina citronová
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 471 kcal
Kilojoule 1 972kJ
34% Sacharidy 122 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 8 mg
1% Bílkoviny 0 g

Mátový sirup postup přípravy receptu:

1

Mátu propereme ve vodě, nasekáme na kousky, přidáme citrón v bio kvalitě nakrájený na kolečka, zalijeme převařenou a vychladlou vodou, překryjeme fólií a necháme 24 - 36 hodin louhovat.

2

Mátu s nálevem procedíme přes řidší plátno, důkladně vymačkáme a odměříme. Na 1 litr tekutiny dáme 1,20 kg cukru a 20 g kyseliny citrónové. Pokud je nálevu méně, tak můžeme do jednoho litru doplnit vodou.

3

Vše zahříváme až do dosažení teploty 85°C. Sirupem ihned naplníme předehřáté láhve, zavíčkujeme a položíme až do vychladnutí.

Poznámka

Tento sirup se používá na přípravu různých nápojů a na ochucení např. ovocných salátů, do ovocných tvarohových krémů apd.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Mátový sirup
Mátový sirup dělávám a tento můžu doporučit. V letních měsících ho používám do studených nápojů a v zimě do čaje. Vyzkoušejte. sunglasses

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept