Salát z čerstvého květáku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z čerstvého květáku
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64711 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Květák |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 244,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Ocet vinný, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Salát z čerstvého květáku postup přípravy receptu:
1 | Menší čerstvý květák očistíme, omyjeme, rozebereme na růžičky a nakrájíme na tenké plátky. |
2 | Umícháme zálivku z oleje, octa a nasekané petrželky. |
3 | Plátky květáku promícháme v míse se zálivkou. |
Poznámka
Salát podáváme s čerstvým chlebem. Jako zálivku můžeme použít i ochucenou majonézu.