Consommé z čerstvých rajčat - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Consommé z čerstvých rajčat
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64725 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 ks | Bazalka |
0,5 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
1 špetka | Pepř cayenský |
600 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
600 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 450,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citronová šťáva, Cukr krupice, Pepř cayenský, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Consommé z čerstvých rajčat postup přípravy receptu:
1 | Omytá zralá rajčata zbavená stopek nakrájíme na čtvrtky a vsypeme do kastrolu. Potom je i se slupkou rozmělníme tyčovým mixerem. |
2 | K rajčatům přilijeme slepičí vývar, přidáme 2 snítky čerstvé bazalky, 1 snítku čerstvého tymiánu a na plátky nakrájený česnek. Vše povaříme 5 minut, přecedíme přes jemný cedník, který můžeme vyložit čistou utěrkou, a jen necháme prokapávat - nepasírujeme. Vývar by měl být zcela čirý. Ochutíme solí, cayenským pepřem, cukrem a citronovou šťávou. |