Jednoduchý recept

Consommé z čerstvých rajčat

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 64725

Ingredience

2 ks Bazalka
1 kávová lžička Citronová šťáva
0,5 kávová lžička Cukr krupice
1 špetka Pepř cayenský
600 g Rajčata
1 špetka Sůl
1 ks Tymián čerstvý
600 ml Vývar slepičí
0,5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 53 kcal
Kilojoule 222kJ
3% Sacharidy 11 g
1% Tuky 1 g
28% Sodík 562 mg
5% Bílkoviny 3 g

Consommé z čerstvých rajčat postup přípravy receptu:

1

Omytá zralá rajčata zbavená stopek nakrájíme na čtvrtky a vsypeme do kastrolu. Potom je i se slupkou rozmělníme tyčovým mixerem.

2

K rajčatům přilijeme slepičí vývar, přidáme 2 snítky čerstvé bazalky, 1 snítku čerstvého tymiánu a na plátky nakrájený česnek. Vše povaříme 5 minut, přecedíme přes jemný cedník, který můžeme vyložit čistou utěrkou, a jen necháme prokapávat - nepasírujeme. Vývar by měl být zcela čirý. Ochutíme solí, cayenským pepřem, cukrem a citronovou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept