Vývar se želatinou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vývar se želatinou
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64729 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
500 ml | Vývar zeleninový |
6 plátek | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 2,3mg |
Draslík | 168,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vývar se želatinou postup přípravy receptu:
1 | Vývar ohřejeme a horký přecedíme, aby byl čirý. Podle potřeby osolíme, opepříme, osladíme a okyselíme, aby chuť vývaru byla pikantní. |
2 | Plátky želatiny namočíme na chvíli do studené vody, potom je vymačkáme a rozpustíme v horkém (ne vroucím) vývaru. |