Česneková bruschetta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Česneková bruschetta
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64731 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
8 plátek | Ciabatta |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 12,3mg |
Vláknina | 213,0mg |
Vitamín A | 0,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Ciabatta, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Česneková bruschetta postup přípravy receptu:
1 | Plátky ciabatty opečeme po obou stranách pod grilem nebo v toastovači. |
2 | Křupavé plátky potom silně potřeme oloupanými, rozkrojenými stroužky česneku, mírně osolíme a důkladně zakapeme olivovým olejem. |
Poznámka
Podáváme jako přílohu k polévce nebo jako pohoštění k vínu.