Jednoduchý recept

Telecí kotlety s jemnou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 64732

Ingredience

150 ml Hovězí vývar základní
20 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
50 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
800 g Telecí kotlety
50 ml Víno bílé
1 ks Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 316 kcal
Kilojoule 1 323kJ
0% Sacharidy 1 g
19% Tuky 14 g
24% Sodík 476 mg
74% Bílkoviny 42 g

Telecí kotlety s jemnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Telecí kotlety z obou stran zprudka osmažíme na pánvi s rozehřátým olejem a máslem. Maso vyjmeme, osolíme, opepříme a necháme asi 10 minut dopékat v mírně vyhřáté troubě.

2

Výpek z pánve zalijeme bílým vínem a tekutinu necháme na ohni odpařit. Potom přilijeme vývar, vmícháme smetanu a přidáme lístek šalvěje. Necháme jen přejít varem, podle chuti přisolíme a opepříme.

3

Telecí kotlety upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept