Jednoduchý recept

Vepřový řízek s houbovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 64733

Ingredience

2 polévková lžíce Créme fraiche
250 g Houby čerstvé
20 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 463 kcal
Kilojoule 1 938kJ
1% Sacharidy 4 g
47% Tuky 36 g
14% Sodík 287 mg
57% Bílkoviny 32 g

Vepřový řízek s houbovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Vepřové řízky z kýty osolíme a opepříme.

2

V pánvi na rozpáleném oleji maso po obou stranách zprudka osmažíme, přendáme do pekáče a necháme v troubě vyhřáté jen na 80°C.

3

Ve stejné pánvi rozehřejeme ještě máslo a přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby. Smažíme asi 3 minuty, potom houby osolíme, opepříme a posypeme nasekanou petrželkou. Nakonec vmícháme hustou zakysanou smetanu.

4

Horké řízky upravíme na talíře a přelijeme houbovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept