Vepřový řízek s cibulovou oblohou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
40 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové řízky z kýty z obou stran osmažíme v horkém oleji, přendáme do pekáče, osolíme a opepříme. Pekáč dáme do trouby, kterou předehřejeme na 220°C.
  • 2
    V pánvi po smažení řízků rozehřejeme máslo a osmažíme na něm oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli. Osolíme ji, opepříme a postupně přiléváme víno a smetanu. Nakonec přilijeme ještě trochu mléka a omáčku povaříme do zhoustnutí.
  • 3
    Řízky pokryjeme cibulovou omáčkou a zprudka zapečeme v troubě.
  • 4
    Troubu vypneme a maso v ní necháme chvíli odležet.
  • 5
    Řízky upravíme na talíře a podáváme s vypečenou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.