Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Moravská zelňačka 5 1
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 80 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 6474
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

200 g Brambory
1 kávová lžička Kmín drcený
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová uzená žebra
1 l Voda pitná
1 ks Zakysaná smetana
250 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 350 kcal
Kilojoule 1 464kJ
6% Sacharidy 21 g
20% Tuky 15 g
98% Sodík 2 g
57% Bílkoviny 32 g

Moravská zelňačka postup přípravy receptu:

1

Omyjeme žebírka a dáme vařit do studené vody.

2

Po změknutí scedíme vývar, maso obereme od kostí a nakrájíme na větší kousky.

3

Nakrájíme zelí, oškrábeme brambory a nakrájíme na kostičky.

4

Na zelí s brambory nalijeme část vývaru a přidáme rozsekaný kmín a sůl. Vaříme doměkka.

5

Zbylý vývar zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě a po provaření přilijeme k vařeným bramborám se zelím, přidáme nakrájené maso. Krátce povaříme.

6

Podáváme s kysanou smetanou a nasekanou petrželkou.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Moravská zelňačka
Místo uzených žeber jsem měla křížovou kost, navíc jsem přidala trochu cibule, bobkový list a nové koření. Většinou zahušťuju jíškou, ale jde to i takhle, jen se musí nechat důkladně provařit. Brambory většinou vařím zvlášť, asi záleží na odrůdě, když je vařím se zelím, tak je mám někdy přitvrdlé.smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept