Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 80 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 6474

Ingredience

200 g Brambory
1 kávová lžička Kmín drcený
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová uzená žebra
1 l Voda pitná
1 ks Zakysaná smetana
250 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 350 kcal
Kilojoule 1 464kJ
6% Sacharidy 21 g
20% Tuky 15 g
98% Sodík 2 g
57% Bílkoviny 32 g

Moravská zelňačka postup přípravy receptu:

1

Omyjeme žebírka a dáme vařit do studené vody.

2

Po změknutí scedíme vývar, maso obereme od kostí a nakrájíme na větší kousky.

3

Nakrájíme zelí, oškrábeme brambory a nakrájíme na kostičky.

4

Na zelí s brambory nalijeme část vývaru a přidáme rozsekaný kmín a sůl. Vaříme doměkka.

5

Zbylý vývar zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě a po provaření přilijeme k vařeným bramborám se zelím, přidáme nakrájené maso. Krátce povaříme.

6

Podáváme s kysanou smetanou a nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept