Bábovka z vařených brambor - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bábovka z vařených brambor
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64745 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
250 g | Brambory vařené |
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
150 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Kypřicí prášek do pečiva |
60 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Na formu | |
---|---|
30 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 44,2mg |
Draslík | 239,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 36,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Citronová kůra, Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bábovka z vařených brambor postup přípravy receptu:
1 | Máslo (nebo Heru) třeme v míse se žloutkem a částí cukru. Přidáme citronovou kůru, předem vařené, jemně nastrouhané brambory, část mouky a špetku soli. Nakonec vmícháme sníh z bílku oslazený zbylým cukrem. Přisypeme zbylou mouku prosátou s práškem do pečiva. |
2 | Těsto vlijeme do formy na bábovku vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. |
3 | Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut. |