Jednoduchý recept

Bábovka z vařených brambor

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 64745

Ingredience

250 g Brambory vařené
0,5 kávová lžička Citronová kůra
150 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
60 g Máslo čerstvé
250 g Pšeničná mouka hrubá
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
Na formu
30 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Pšeničná mouka hrubá

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 194 kcal
Kilojoule 810kJ
7% Sacharidy 26 g
13% Tuky 10 g
6% Sodík 116 mg
3% Bílkoviny 2 g

Bábovka z vařených brambor postup přípravy receptu:

1

Máslo (nebo Heru) třeme v míse se žloutkem a částí cukru. Přidáme citronovou kůru, předem vařené, jemně nastrouhané brambory, část mouky a špetku soli. Nakonec vmícháme sníh z bílku oslazený zbylým cukrem. Přisypeme zbylou mouku prosátou s práškem do pečiva.

2

Těsto vlijeme do formy na bábovku vymazané máslem a vysypané hrubou moukou.

3

Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept