Jednoduchý recept

Bublanina ze strouhanky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 64749

Ingredience

80 g Cukr krupice
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
250 ml Mléko polotučné
30 g Máslo čerstvé
260 g Strouhanka
1 špetka Sůl
1 kg Třešně
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 167 kcal
Kilojoule 697kJ
7% Sacharidy 25 g
7% Tuky 5 g
10% Sodík 200 mg
9% Bílkoviny 5 g

Bublanina ze strouhanky postup přípravy receptu:

1

Strouhanku (250g) polijeme mlékem - po 30 minutách má vzniknout hustá kaše.

2

Máslo utřeme s cukrem a se žloutky. Přidáváme po lžících strouhankovou kaši, kterou mírně osolíme. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků se lžící strouhanky promíchané s práškem do pečiva.

3

Hotové těsto rozprostřeme do pekáčre vyloženého pečicím papírem a poklademe třešněmi.

4

Bublaninu pečeme asi 15 minut ve středně vyhřáté troubě.

Poznámka

Množství mléka můžeme upravit podle toho, jak je suchá strouhanka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept