Jednoduchý recept

Ryzcová polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 6476
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

0,5 kávová lžička Kmín celý
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
500 g Ryzce čerstvé
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 58 kcal
Kilojoule 241kJ
1% Sacharidy 5 g
6% Tuky 4 g
10% Sodík 206 mg
5% Bílkoviny 3 g

Ryzcová polévka postup přípravy receptu:

1

Ryzce očistíme a nakrájíme. Dáme je vařit do studené vody, přidáme sůl a kmín. Vaříme pozvolna asi hodinu, dokud není vývar oranžový.

2

Připravíme si jíšku z mouky a sádla, opražíme dozlatova.

3

Scedíme vývar a zahustíme jíškou. Houby jen vyvaříme, ale nejíme!

Poznámka

Do polévky můžeme zavařit zavářku jako do hovězí polévky. Můžeme do ní přidat brambory nebo osmaženou housku či chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept