Zdravý recept

Základní vývar z bílých kostí

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Základní vývar z bílých kostí 5 1
Celkový čas: 260 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 240 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 6477

Ingredience

300 g Kosti vepřové
6 ks Pepř černý celý
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
150 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 255 kcal
Kilojoule 1 065kJ
8% Sacharidy 27 g
11% Tuky 8 g
31% Sodík 627 mg
44% Bílkoviny 25 g

Základní vývar z bílých kostí postup přípravy receptu:

1

Kosti nasekané na menší kusy opláchneme a dáme vařit do studené vody, osolíme.

2

Polévku vaříme pozvolna asi 3-4 hodiny.

3

Ke konci přidáme nakrájenou zeleninu, několik kuliček pepře a dovaříme. Pak hned přelijeme přes hustý cedník.

4

5

Vývar používáme k přípravě bílých a krémových polévek, omáček a šťáv.

Poznámka

Použijeme zeleninu kořenovou, kus kapusty, pórku, kedlubny a cibule.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Základní vývar z bílých kostí
Vývar z vepřových kostí občas dělávám a používám ho hlavně jako základ polévek. Nejoblíbenější je česneková s bramborem a vejcem a pokud na kostech je, tak s kousky masa. Nebo máme rádi klasickou bramboračku. Tento vývar jde i báječně zamrazit v menších dózách k pozdějšímu použití. Dózy mám čtvercového a obdelníkového tvaru, jsou skladnější. Polévku dávám po částečném zchladnutí do chladničky a pak odebírám shora ztuhlý tuk, ale někomu to nevadí. Oproti receptu jsem dala o něco méně vody. Za mě palec nahoru.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept