Jehněčí kotlety se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kotlety se sýrem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64797 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Jehněčí kotlety |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 690,1mg |
---|---|
Cholesterol | 345,2mg |
Draslík | 487,5mg |
Vláknina | 123,8mg |
Vitamín A | 216,3mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jehněčí kotlety, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jehněčí kotlety se sýrem postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme nadrobno nakrájenou šunku s nasekanou cibulí, se žloutky a smetanou. Mírně osolíme, opepříme a vmícháme nasekanou petrželku. |
2 | Jehněčí kotlety po okrajích nařízneme a opečeme je teflonové pánvi na jedné straně. Potom kotlety urovnáme do pekáče opečenou stranou dolů. Neopečenou stranu potřeme připravenou směsí, posypeme nastrouhaným sýrem a poklademe kousky másla. |
3 | Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je rýže nebo bramborová kaše.