Jednoduchý recept

Jehněčí kotlety se sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 64797

Ingredience

600 g Jehněčí kotlety
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
50 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
150 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 653 kcal
Kilojoule 2 732kJ
0% Sacharidy 2 g
71% Tuky 54 g
14% Sodík 290 mg
72% Bílkoviny 40 g

Jehněčí kotlety se sýrem postup přípravy receptu:

1

V misce smícháme nadrobno nakrájenou šunku s nasekanou cibulí, se žloutky a smetanou. Mírně osolíme, opepříme a vmícháme nasekanou petrželku.

2

Jehněčí kotlety po okrajích nařízneme a opečeme je teflonové pánvi na jedné straně. Potom kotlety urovnáme do pekáče opečenou stranou dolů. Neopečenou stranu potřeme připravenou směsí, posypeme nastrouhaným sýrem a poklademe kousky másla.

3

Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.

Poznámka

Vhodnou přílohou je rýže nebo bramborová kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept