Jednoduchý recept

Jehněčí kotlety na houbách

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 64798

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
300 g Houby čerstvé
600 g Jehněčí kotlety
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
1 kávová lžička Sůl
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 531 kcal
Kilojoule 2 222kJ
2% Sacharidy 6 g
57% Tuky 43 g
15% Sodík 300 mg
56% Bílkoviny 32 g

Jehněčí kotlety na houbách postup přípravy receptu:

1

Očištěné, nakrájené houby podusíme na části másla, osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželku.

2

Jehněčí kotlety mírně naklepeme, na okrajích nařízneme a zakapeme citronovou šťávou. Opečeme je na zbylém másle po obou stranách dozlatova.

3

Opečené kotlety urovnáme na mísu a každou kotletu potřeme rajčatovým protlakem a poklademe podušenými houbami.

4

Výpek zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou a povaříme.

5

Šťávu podáváme zvlášť.

Poznámka

Vhodnou přílohou je rýže nebo bramborová kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept