Slovenský guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slovenský guláš
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64799 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Cibule |
200 g | Hovězí maso zadní |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
4 ks | Paprikové lusky čerstvé |
250 g | Rajčata |
200 g | Skopová plec |
80 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 78,1mg |
Draslík | 573,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 762,1mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 78,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Slovenský guláš postup přípravy receptu:
1 | V kastrolu na rozpálené, na kostičky nakrájené slanině opečeme na kostky nakrájené maso. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli, očištěné, nakrájené papriky a omytá, nakrájená rajčata. Vše dusíme doměkka, guláš nezahušťujeme. Šťáva zhoustne jen množstvím zeleniny. |
2 | Nakonec guláš osolíme a okořeníme mletou paprikou. |
Poznámka
Podáváme s vařenými těstovinami.