Vepřová pečeně s hořčicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová pečeně s hořčicí
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6480 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
750 g | Vepřová pečeně |
0,3 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 190,5mg |
Draslík | 714,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 546,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Vepřová pečeně, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová pečeně s hořčicí postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou cibuli nastrouháme a spolu s paprikou a nasekanou petrželí smícháme v pastu. Slaninu nakrájíme na klínky. |
2 | Maso očistíme, omyjeme, osušíme, ostrým nožem prořezáme otvory, do kterých dáme kousek pasty a klínek slaniny. Naplněné maso osolíme a po všech stranách opečeme na rozehřátém tuku. Poté maso podlijeme a pečeme do měkka. Smetanu, mouku a hořčici rozkvedláme v hrnku, přilijeme šťávu z pečeně a za stálého míchání povaříme. |
3 | Maso rozkrájíme, hotovou omáčkou trošku polijeme a zbytek omáčky podáváme zvlášť v omáčníku. |
4 | Jako přílohy podáváme knedlík ze žemlí nebo ze strouhané housky. |
Maso jsem pekla hodinu. Podlévala jsem po 10 minutách výpekem. Přidala jsem k výpeku do pekáče půl hrnku vody se zeleninovým bujónem. Bylo to vynikající. Hořčičná omáčka též . Určitě ještě udělám.