Jednoduchý recept

Vepřová pečeně s hořčicí

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vepřová pečeně s hořčicí 5 1
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6480

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Hořčice
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Petržel - nať
100 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
750 g Vepřová pečeně
0,3 l Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 825 kcal
Kilojoule 3 453kJ
2% Sacharidy 6 g
98% Tuky 73 g
28% Sodík 555 mg
61% Bílkoviny 35 g

Vepřová pečeně s hořčicí postup přípravy receptu:

1

Očištěnou cibuli nastrouháme a spolu s paprikou a nasekanou petrželí smícháme v pastu. Slaninu nakrájíme na klínky.

2

Maso očistíme, omyjeme, osušíme, ostrým nožem prořezáme otvory, do kterých dáme kousek pasty a klínek slaniny. Naplněné maso osolíme a po všech stranách opečeme na rozehřátém tuku. Poté maso podlijeme a pečeme do měkka. Smetanu, mouku a hořčici rozkvedláme v hrnku, přilijeme šťávu z pečeně a za stálého míchání povaříme.

3

Maso rozkrájíme, hotovou omáčkou trošku polijeme a zbytek omáčky podáváme zvlášť v omáčníku.

4

Jako přílohy podáváme knedlík ze žemlí nebo ze strouhané housky.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Vepřová pečeně s hořčicí
Maso jsem pekla hodinu. Podlévala jsem po 10 minutách výpekem. Přidala jsem k výpeku do pekáče půl hrnku vody se zeleninovým bujónem. Bylo to vynikající. Hořčičná omáčka též smile. Určitě ještě udělám.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept