Hnětýnky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hnětýnky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64808 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
250 g | Cukr krupice |
0,3 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
250 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka polohrubá |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na vymazání | |
---|---|
60 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 308,8mg |
Draslík | 160,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 288,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 57,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hnětýnky postup přípravy receptu:
1 | Formičky vymažeme rozpuštěným máslem. Troubu předehřejeme na 160 °C. |
2 | Z bílků ušleháme pevný sníh, mouku smícháme s kypřicím práškem. Změklé máslo utřeme v míse s cukrem, postupně přimícháme žloutky. Poté vmícháme mouku a na závěr zlehka sníh z bílků. |
3 | Vzniklým těstem plníme formičky, klademe na plech a v předehřáté troubě pečeme zhruba 25 minut. |