Telecí s fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí s fazolkami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64821 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Fazolové lusky zelené |
80 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Telecí plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 131,5mg |
Draslík | 930,3mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,5mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Telecí s fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Telecí plec nakrájíme na kousky, osolíme a podusíme na másle s nasekanou petrželkou téměř doměkka. |
2 | Očištěné a omyté zelené fazolky nakrájíme na kousky dlouhé asi 2cm. Přidáme je k masu a společně dusíme. Když fazolky změknou, pokrm zaprášíme moukou a zamícháme. Nakonec přidáme ve lžíci oleje rozpuštěnou mletou papriku a promícháme. |
Poznámka
Pokrm stejným způsobem připravíme i z kuřecího masa.