Briošky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Briošky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64826 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
50 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
1 ks | Droždí sušené |
70 g | Máslo čerstvé |
180 ml | Mléko polotučné |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na potření | |
---|---|
1 ks | Vejce slepičí |
Na posypání | |
1 polévková lžíce | Mák - semena |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 179,4mg |
Draslík | 65,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 179,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Droždí sušené, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Mák - semena mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Briošky postup přípravy receptu:
1 | Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 160 °C. |
2 | Všechny ingredience, počínaje od tekutých, dáme do pekárny a zvolíme program „těsto“. |
3 | Hotové těsto rozdělíme na kousky a tvoříme briošky. A na válu necháme ještě 30 minut kynout. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem. |
4 | V předehřáté troubě pečeme dozlatova. Upečené briošky necháme vychladnout na tácu. |