Citronová omáčka Tahini - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Citronová omáčka Tahini
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6484 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
100 ml | Omáčka Tahini |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
125 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 145,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Omáčka Tahini, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Citronová omáčka Tahini postup přípravy receptu:
1 | Do hladké pasty vyšleháme tahini s prolisovaným česnekem a šťávou vylisovanou z citronu. Přidáme vodu, ochutíme solí, pepřem, zakryjeme a necháme 30min odstát při pokojové teplotě. |
2 | Omáčku podáváme studenou nebo v pokojové teplotě ke grilovanému masu nebo zelenině. |
Poznámka
Omáčku je dobré připravit dva dny předem a uchovat v lednici