Pusinky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pusinky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64864 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
140 g | Cukr krupice |
150 g | Ořechy vlašské |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
13% Kalorie 260 kcal
Kilojoule 1 089kJ
7% Sacharidy 27 g
22% Tuky 16 g
1% Sodík 23 mg
9% Bílkoviny 5 g
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 132,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 5,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ořechy vlašské, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.

Pusinky postup přípravy receptu:
1 | Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 100 °C. |
2 | V míse ušleháme zhruba 12 minut do husté pěny bílky s cukrem. Zlehka smícháme s umletými ořechy. |
3 | Hmotou naplníme zdobící sáček a na plechu tvoříme drobné pusinky. Vložíme do trouby a „sušíme“ (proto je uvedená teplota trouby jen orientační, záleží, jak komu trouba peče). |