Jednoduchý recept

Vepřové maso na žampionech

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vepřové maso na žampionech 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (62%)
ID receptu: 64870
Kategorie: Maso

Ingredience

2 polévková lžíce Jíška instantní
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
7 g Pepř černý mletý
200 g Rýže dlouhozrnná
1 kávová lžička Sůl mořská
400 g Vepřová plec
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 347 kcal
Kilojoule 1 454kJ
12% Sacharidy 42 g
34% Tuky 25 g
28% Sodík 561 mg
38% Bílkoviny 22 g

Vepřové maso na žampionech postup přípravy receptu:

1

Vepřovou plec nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Zprudka opečeme na pánvi na oleji.

2

Poté je zalijeme horkou vodou tak, aby bylo maso téměř ponořené a dusíme 30 minut.

3

Rýži uvaříme podle návodu.

4

Žampiony nakrájíme na čtvrtky a vmícháme je k masu. Dusíme ještě 10 minut.

5

Poté zahustíme jíškou. Ještě dvě minuty povaříme a podáváme.

Poznámka

Voda podle potřeby.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Vepřové maso na žampionech
Maso bylo výborné, šťavnaté. Nemělo to chybu. Babička hned chtěla recept. Díky za tip.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept