Dušená srnčí játra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená srnčí játra
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64874 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
600 g | Játra srnčí |
500 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Sádlo vepřové škvařené |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 250,2mg |
Draslík | 76,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 5,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra srnčí, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Dušená srnčí játra postup přípravy receptu:
1 | Očištěná a omytá srnčí játra ponoříme do mléka na 30-60 minut. |
2 | Játra vyjmeme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Protkneme je slaninou a potřeme česnekem. |
3 | V kastrolu na sádle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli dorůžova, přidáme játra a dusíme je doměkka. |
4 | Měkká játra vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, rozmícháme a přilijeme trochu vína. Osolíme a necháme přejít varem. Játra vložíme zpět do omáčky a ihned podáváme. |