Jednoduchý recept

Rybářovo kari

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 64880

Ingredience

1 kávová lžička Chilli koření mleté
3 ks Chilli paprička
2 ks Cibule
1 ks Citrony
4 ks Hřebíček
4 ks Kardamom
10 ks Kari listy
2 kávová lžička Koriandr čerstvý
1 kávová lžička Kurkuma
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý celý
6 ks Rajčata
200 g Rýže Basmati
1 ks Skořice celá
1 kávová lžička Sůl
750 g Treska aljašská
1 polévková lžíce Zázvor mletý
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 309 kcal
Kilojoule 1 293kJ
13% Sacharidy 46 g
6% Tuky 4 g
12% Sodík 235 mg
51% Bílkoviny 29 g

Rybářovo kari postup přípravy receptu:

1

Šťávu z citronu smícháme se solí a rybou nakrájenou na kostičky velikosti sousta. Dáme stranou.

2

Na oleji opečeme celé koření (skořice, kardamom, hřebíček, pepř, kari listy) a po 4 minutách přidáme i cibuli nakrájenou na jemno. Až je cibule měkká, přidáme chilli papričky nakrájené na jemno, zázvor a česnek. Vmícháme i oloupaná a nakrájená rajčata (použít můžeme také jednu plechovu rajčat) a zbylé koření a vaříme asi 8 minut.

3

Přidáme 150 ml vody a když se směs začne vařit, přidáme i rybu. Povaříme 5 minut.

4

Podáváme s uvařenou rýží basmati.

Poznámka

Jedná se o lehčí verzi, ve které jsme kokosové mléko nahradili rajčaty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept