Jednoduchý recept

Jablečný kysel

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Jablečný kysel 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 64886
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
5 g Cukr krupice
50 g Jablka
5 g Solamyl
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

1% Kalorie 16 kcal
Kilojoule 65kJ
1% Sacharidy 4 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 1 mg
0% Bílkoviny 0 g
Jablečný kysel
  • Jablečný kysel
  • 1
  • Jablečný kysel
  • 2
  • Jablečný kysel
  • 3
  • Jablečný kysel
  • 4
  • Vložit obrázek

Jablečný kysel postup přípravy receptu:

1

Oloupaná, nakrájená jablka podusíme a prolisujeme.

2

Ze solamylu a vody uvaříme středně hustý škrob, přidáme připravená jablka, mírně osladíme a případně zředíme vodou z dušených jablek. Dochutíme trochou citronové šťávy.

3

Kysel nalijeme ko mističek a necháme zrosolovatět.

Poznámka

Můžeme podávat při vředových nebo žlučníkových obtížích. Kysel je zároveň lahodný dezert.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Jablečný kysel
Vyzkoušela jsem, z množství na 10 porcí je objemově cca 3,5 dl. Takže u nás to jsou dvě porce, někde jinde pro děti třeba tři. Nevím, jak má být po vychlazení kysel hustý, je to jako přesnídávka. Pro intenzívnější chuť jablek bych jich asi přidala víc a ubrala vody. Rozvařená jablka se dají přímo v hrnci rozmixovat ponorným mixérem a pak zahustit vodou se škrobem. Přidala jsem malinko více cukru. Podávala jsem jako dezert, je velmi osvěžující. Palec nahoru s tím, že použitým surovinám neodpovídá počet porcí..smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept