Jablečný kysel

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 50gramůJablka
    • 5gramůSolamyl
    • 100mililitrůVoda pitná
    • 5gramůCukr krupice
    • 1lžičkaCitronová šťáva
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
16 kcal
Sacharidy
4 g
Vláknina
241 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupaná, nakrájená jablka podusíme a prolisujeme.
  • 2
    Ze solamylu a vody uvaříme středně hustý škrob, přidáme připravená jablka, mírně osladíme a případně zředíme vodou z dušených jablek. Dochutíme trochou citronové šťávy.
  • 3
    Kysel nalijeme ko mističek a necháme zrosolovatět.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 17. 7. 2016
Jablečný kysel
Vyzkoušela jsem, z množství na 10 porcí je objemově cca 3,5 dl. Takže u nás to jsou dvě porce, někde jinde pro děti třeba tři. Nevím, jak má být po vychlazení kysel hustý, je to jako přesnídávka. Pro intenzívnější chuť jablek bych jich asi přidala víc a ubrala vody. Rozvařená jablka se dají přímo v hrnci rozmixovat ponorným mixérem a pak zahustit vodou se škrobem. Přidala jsem malinko více cukru. Podávala jsem jako dezert, je velmi osvěžující. Palec nahoru s tím, že použitým surovinám neodpovídá počet porcí..🙂