Hamburger - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hamburger
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64901 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
0,5 ks | Okurka salátová |
0,5 ks | Salát ledový |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
3 ks | Žemle tmavá |
Na omáčku | |
---|---|
1 ks | Cibule červená |
3 polévková lžíce | Kečup |
2 ks | Okurky nakládané |
Na karbanátky | |
5 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule červená |
0,3 kávová lžička | Kmín mletý |
0,5 polévková lžíce | Majoránka |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej rostlinný |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
200 g | Sójový granulát |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Vývar zeleninový |
Na potření | |
2 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 189,9mg |
Draslík | 579,4mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,9mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurka salátová, Salát ledový, Okurky nakládané, Česnek, Majoránka, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr Eidam cihla 40%, Žemle tmavá, Cibule červená, Kečup, Cibule červená, Kmín mletý, Mouka pšeničná hladká T 650, Vývar zeleninový, Hořčice Dijonská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sójový granulát nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Hamburger postup přípravy receptu:
1 | Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 110 °C. |
2 | Salát rozdělíme na listy, opláchneme a osušíme, salátovou okurku a rajčata nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme nahrubo, |
3 | Na karbanátky oloupanou cibuli nakrájíme najemno, česnek prolisujeme. |
4 | Na omáčku oloupanou cibuli nakrájíme najemno, kyselé okurky nakrájíme nadrobno. |
5 | Sojový granulát vaříme ve vývaru (podle návodu na obalu). Uvařený granulát scedíme, po zchladnutí nadbytečnou tekutinu vymačkáme a necháme v míse zcela vychladnout. |
6 | Ke granulátu přimícháme rozšlehaná vejce, cibuli, česnek, sůl, kmín, papriku a majoránku. Po částech vmícháme strouhanku s moukou, až je z granulátu hmota, z níž tvarujeme karbanátky. |
7 | V rozpáleném oleji usmažíme karbanátky z obou stran, položíme na ubrousky a držíme na teple. |
8 | Omáčku připravíme smícháním všech připravených surovin. |
9 | Housky na hamburgery rozkrojíme, jednu stranu potřeme připravenou omáčkou, poklademe listy salátu, kolečky okurky a na to položíme karbanátky. Karbanátky posypeme sýrem, poklademe plátky rajčat a přikryjeme druhou půlkou housky. |
10 | Vršek housky pomažeme hořčicí, housky klademe na plech a v předehřáté troubě rozpečeme a necháme rozpustit sýr. |
11 | Housky ještě horké podáváme. |