Povidla - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 280 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Povidla
Celkový čas: | 280 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 270 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64902 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
500 g | Cukr krupice |
200 ml | Ocet vinný |
100 ml | Rum |
5 kg | Švestky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 89g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 655,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ocet vinný, Rum, Švestky mají zadané všechny známé hodnoty.

Povidla postup přípravy receptu:
1 | Švestky vyloupeme, opláchneme a necháme okapat. Poté vložíme do nádoby, vmícháme cukr, ocet a necháme odstát do druhého dne. |
2 | Druhý den švestky i s nálevem dáme do hlubokého pekáče a v troubě předehřáté na 200 °C hodinu pečeme, poté teplotu zmírníme na 150 °C a pečeme ještě asi 3,5 hodiny. |
3 | Hotové švestky rozmixujeme, zalijeme octem, horké plníme do sklenic a zavíčkujeme. |