Jednoduchý vaječný nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jednoduchý vaječný nákyp
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64905 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
10 g | Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 781,6mg |
---|---|
Cholesterol | 376,0mg |
Draslík | 124,8mg |
Vláknina | 84,0mg |
Vitamín A | 423,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 128,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Petržel - nať, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jednoduchý vaječný nákyp postup přípravy receptu:
1 | Žemle nakrájíme na malé kostičky a zalijeme trochou mléka. |
2 | Vejce rozšleháme, spojíme s nabobtnalou žemlí a přilijeme zbylé mléko. Mírně osolíme a vmícháme nasekanou petrželku. |
3 | Menší vhodnou formu vymažeme máslem, vlijeme do ní směs a ve vodní lázni necháme srazit. |