Smetanová omáčka s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanová omáčka s vejci
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64906 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
20 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 283,3mg |
Draslík | 158,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 594,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Smetanová omáčka s vejci postup přípravy receptu:
1 | Mouku opražíme v hrnci na másle, zalijeme kysanou smetanou a dobře provaříme. |
2 | Potom do omáčky rozklepneme celá vejce a omáčku dál vaříme bez míchání, aby vejce zůstala celá. Podle chuti osolíme a ochutíme citronovou šťávou. Nakonec přidáme nasekanou petrželku. |