Pomazánka z telecí pečeně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka z telecí pečeně
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64910 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
10 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Mléko polotučné |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
150 g | Telecí pečeně |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 285,3mg |
---|---|
Cholesterol | 95,2mg |
Draslík | 139,0mg |
Vláknina | 279,7mg |
Vitamín A | 70,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Sůl, Telecí pečeně, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pomazánka z telecí pečeně postup přípravy receptu:
1 | Upečené telecí maso několikrát umeleme na masovém strojku. |
2 | Mouku nasucho opražíme, zředíme mlékem a povaříme. Přidáme mleté maso, promícháme a vmícháme vejce, které necháme srazit. |
3 | Pomazánku mírně osolíme, ochutíme citronovou šťávou a kůrou a přidáme nasekanou petrželku. Nakonec zjemníme kouskem másla. |
Poznámka
Vychladlou pomazánku podáváme na čerstvém pečivu.