Fazolkový salát s okurkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolkový salát s okurkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64927 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
500 g | Fazolové lusky zelené |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
5 ks | Okurky nakládané |
5 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 466,2mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,3mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Fazolové lusky zelené, Okurky nakládané, Olej slunečnicový, Pažitka, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Fazolkový salát s okurkami postup přípravy receptu:
1 | Očištěné zelené fazolky nakrájíme na kousky a podusíme v troše osolené a okyselené vody ne zcela doměkka. |
2 | Tři okurky nakrájíme na kostičky, dvě na kolečka. Kostičky okurek smícháme se scezenými fazolkami a s olejem. Mírně osolíme, případně ochutíme octem s trochou cukru. Fazolky urovnáme do středu salátové mísy a okolo rozložíme plátky okurek střídavě s plátky rajčat. Salát opepříme a posypeme nasekanou pažitkou. |