Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 64932

Ingredience

0,5 polévková lžíce Citronová kůra
170 g Cukr krystal
1 ks Cukr vanilka
1 polévková lžíce Kakao - prášek
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
6 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Pudink vanilkový
130 g Pšeničná mouka hrubá
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tresť vanilková
3 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí
6 polévková lžíce Voda pitná
Na namazání
3 polévková lžíce Nutella
Na formu
50 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Pšeničná mouka hrubá

Nutriční hodnoty jedné porce

137% Kalorie 2,695 kcal
Kilojoule 11 277kJ
98% Sacharidy 354 g
167% Tuky 125 g
25% Sodík 502 mg
85% Bílkoviny 48 g

Brumík postup přípravy receptu:

1

Formu medvídka vymažeme rozpuštěným máslem a po ztuhnutí vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 140 °C.

2

Žloutky v míse utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přimícháme olej a horkou vodu a dobře ušleháme. Poté vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem a pudinkem, citronovou kůru a vanilkovou tresť.

3

Z bílků a soli ušleháme pevný sníh, který lehce vmícháme do těsta. Část těsta obarvíme kakaem a vlijeme ji do pacek, čumáku, bříška a oček formy. Poté do formy vlijeme zbylé těsto.

4

V předehřáté troubě pečeme zhruba 40 minut. Zchladlého medvídka vyklopíme, necháme zcela vychladnout, podélně rozřízneme, natřeme nutellou, přiklopíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept