Zelňák - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelňák
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64936 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Libeček |
80 g | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
6 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
150 g | Šunkový salám |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
500 g | Zelí kysané |
Na plech | |
---|---|
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 160,5mg |
Draslík | 316,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 249,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sádlo škvařené, Vejce slepičí, Zelí kysané, Sádlo škvařené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Mouka polohrubá, Petržel - nať, Šunkový salám, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zelňák postup přípravy receptu:
1 | Plech potřeme rozpuštěným sádlem, troubu předehřejeme na 150 °C. |
2 | Zelí slijeme a překrájíme, salám nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme nahrubo, bylinky hrubě nasekáme. |
3 | V míse všechny suroviny dobře vymícháme dohladka, rozložíme na plech a v předehřáté troubě pečeme dozlatova. |