Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 64937

Ingredience

100 g Cukr krupice
1 balení Droždí
300 g Dýně Hokkaidó
170 ml Mléko polotučné
450 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
100 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
100 ml Voda pitná
Na potření
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 775 kcal
Kilojoule 3 244kJ
32% Sacharidy 116 g
35% Tuky 26 g
12% Sodík 245 mg
44% Bílkoviny 25 g

Dýničky postup přípravy receptu:

1

Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C.

2

Opláchnutou dýni nakrájíme na kousky a vaříme ve vodě zhruba čtvrt hodiny, až je dýně měkká. Dýni slijeme a rozmixujeme dohladka.

3

V misce dobře promícháme trochu vlažného mléka, 2 lžíce mouky, lžíci cukru, droždí a necháme vzejít.

4

V míse promícháme rozpuštěné vlahé máslo, vlažné mléko, cukr, rozmixovanou dýni, rozšlehané vejce a vzešlý kvásek. Poté postupně vmícháme mouku, v níž jsme rozmíchali sůl a nastrouhaný muškátový oříšek. Vypracujeme hladké těsto, pod utěrkou ho necháme vzejít.

5

Z vykynutého těsta tvoříme menší bochánky (malou část si necháme na stopky), nožem je dokola 8x nakrojíme, uprostřed uděláme důlek, do něj „zapíchneme z těsta utvořenou „stopku“, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme dozlatova zhruba 25 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept