Kotlety s pikantní smetanovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kotlety s pikantní smetanovou omáčkou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64960 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Okurky nakládané |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Sardelová pasta |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřové kotlety |
250 ml | Voda pitná |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 129,2mg |
Draslík | 688,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 587,5mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kopr čerstvý, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Mouka pšeničná hladká T 650, Sardelová pasta, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kotlety s pikantní smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Kotlety naklepeme, osolíme a zprudka opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Přendáme je na nahřátý talíř a každou kotletu z obou stran potřeme sardelovou pastou. |
2 | Do výpeku přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme, vložíme opečené kotlety a mírně podlijeme vodou. Přidáme trochu hořčice a kotlety dusíme doměkka. |
3 | Před koncem dušení přidáme najemno nakrájenou okurku a nasekaný kopr. Zahustíme zakysanou smetanou rozkvedlanou s trochou mouky. Chvíli povaříme a nakonec přilijeme šťávu získanou z jedné nastrouhané cibule. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky nebo vařené špagety.